Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Σαλάτα με φασολάκια και μανιτάρια



ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια ζελατίνη άγευστη
2 1/2 φλ. κρύο νερό, μοιρασμένο
1 ΚΣ νιφάδες κρεμμυδιού
1/2 φλ. ξύδι εστραγκόν
1/2 φλ. γλυκαντικό
1 κγ αλάτι
2 φλ. φασολάκια βρασμένα ολόκληρα , στραγγισμένα
1/2 φλ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 φλ. μανιτάρια βρασμένα, σε φέτες, στραγγισμένα
Νεροκάρδαμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζελατίνη και 1/2 φλ. νερό σε κατσαρολάκι, μαζί με τις νιφάδες  κρεμμυδιού. Βάζουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το ξύδι, το γλυκαντικό και το αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πάρει υφή σιροπιού. Ρίχνουμε τότε τα φασολάκια, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζελέ σε φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με το νεροκάρδαμο. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 φλ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1/2 φακελάκι ζελατίνη).
Δημοσίευση σχολίου