Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Παρφέ ανανά με κεράσια "σαντιγί"

ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ανανά κονσέρβας, σε κομματάκια, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 φλ. κεράσια κατεψυγμένα, χωρίς κουκούτσια, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μερικώς αποψυγμένα
1/2 κγ άρωμα κεράσι
1/2 κγ άρωμα ανανά
4 κγ γλυκαντικό
Σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο μπλέντερ 1,5 φλ. ανανά και χτυπάμε να γίνει κρέμα την οποία ρίχνουμε σε μπωλ. Κρατάμε στην άκρη 6 κεράσια και τα υπόλοιπα τα κόβουμε στη μέση πάνω απ' το μπωλ με την κρέμα ανανά ώστε ο χυμός τους να πέσει μέσα. Τα ρίχνουμε μέσα και προσθέτουμε τ' αρώματα, το γλυκαντικό κι ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε την κρέμα στα ίσα σε 6 μπωλ επιδορπίου. Πάνω απ' το καθένα ρίχνουμε σαντιγί και στην κορυφή από 1 κεράσι. Βάζουμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε αμέσως.

Μερίδες: 6
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1/3 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ζελατίνη), 1/3 μ/ ΓΑΛΑ (1/3 φλ. γάλα άπαχο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: