Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Ψητά αρωματικά ροδάκινα

Μπορούν να σερβιριστούν με ψητό κοτόπουλο ή συκώτι, σαν γαρνιτούρα στο χοιρινό μετά το ψήσιμο ή σαν επιδόρπιο.

ΥΛΙΚΑ
8 μισά ροδάκινα κονσέρβας, με 1/2 φλ. σιρόπι (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
1 κγ χυμό λεμονιού
1/2 ξυλάκι κανέλλας
1 γαρύφαλλο
2 κγ κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κγ νερό
2 κγ μαργαρίνη διαίτης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα πυρεξάκι ψήνουμε τα ροδάκινα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, 10 εκ. κάτω απ' την αντίσταση, για 5' ή μέχρι τα ροδάκινα να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Όσο τα ροδάκινα ψήνονται, ρίχνουμε να βράσουν το σιρόπι με το χυμό λεμονιού, τη κανέλλα και το γαρύφαλλο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε για 2'-3'. Αφαιρούμε τη κανέλλα και το γαρύφαλλο και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και βράζουμε μέχρι να πήξει. Τραβάμε απ' τη φωτιά, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τη μαργαρίνη. Μοιράζουμε τη "κρέμα" στις κοιλότητες των ροδάκινων και ψήνουμε για 1' ακόμη.

Μερίδες: 4 (2 μισά ροδάκινα/μερίδα)
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1/2 μ. απ'τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1/2 κγ κορν φλάουρ), 1/4 μ. ΛΙΠΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: