Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Παλιομοδίτικη κρέμα μούρων

ΥΛΙΚΑ
2 φλ. μύρτιλα ή βατόμουρα
1 ΚΣ κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
1/4 φλ. νερό
1/4 φλ. γλυκαντικό
1 κγ χυμό λεμονιού
1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
2 ΚΣ + 2 κγ μαργαρίνη
8 μ. σταφιδόψωμο
1 γιαούρτι αγελάδος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα μούρα, το κορν φλάουρ και τ' αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και το γλυκαντικό ανακατεύουμε και βάζουμε να πάρουν βράση για 5'. Προσέχουμε τα μούρα να μείνουν ολόκληρα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το γαρύφαλλο.
Τραβάμε απ' τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Αλείφουμε από 1 κγ μαργαρίνη κάθε φέτα ψωμιού. Τοποθετούμε τις μισές σε δίσκο. Απλώνουμε από πάνω τους το μισό μείγμα των μούρων σε ίσες ποσότητες, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού κι απλώνουμε επάνω τους το υπόλοιπο μισό μείγμα μούρων σε ίσες ποσότητες πάντα. Σκεπάζουμε το δίσκο και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη νύχτα. Σερβίρουμε με γιαούρτι από πάνω.

Μερίδες: 8
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1/2 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 3/8 απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (κορν φλάουρ), 1 μ. ΛΙΠΟΣ, 1 μ. ΨΩΜΙ, 1/4 μ. ΓΑΛΑ (2 ΚΣ γιαούρτι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: