Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Μπίλι-Μπι τσάουντερ



ΥΛΙΚΑ
120 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1/4 φλ. σόγια σως
2 φλ. ζωμό οστράκων
1 φλ. κλωνάρια μαϊντανού
1/2 φλ. νερό
2 κύβους ζωμό λαχανικών ή κρεμμυδιού (αν τυχόν βρούμε, που αυτόν απαιτεί η συνταγή)
2 κύβους κοτόπουλου
1 μικρό δαφνόφυλλο
1/2 κγ θυμάρι
480 γρ. μύδια βρασμένα, καθαρισμένα απ' το κέλυφος τους
1/2 φλ. γάλα άπαχο εβαπορέ
1 ΚΣ άρωμα σέρρυ
2 κγ άρωμα βουτύρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τη σόγια σως για 5' ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το μείγμα σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζωμό οστράκων, τον μαϊντανό, το νερό, τους ζωμούς, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10'. Ρίχνουμε τα μύδια, το γάλα και τ' αρώματα κι αφήνουμε να ζεσταθούν καλά. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1/2 φλ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ (ζωμός οστράκων), 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1 κύβος), 120 γρ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, 2 ΚΣ ΓΑΛΑ.
Δημοσίευση σχολίου