Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Πριν λίγες μέρες έφτιαξα και φάγαμε αυτή την κολοκυθόπιτα! Πραγματικά ήταν πεντανόστιμη και δεν έμεινε ψίχουλο στο πυρέξ! Σήμερα την ξανάφτιαξα όμως προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα weight down.

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο (περίπου 2-3 φλιτζάνια)
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φάκελο μπέϊκιν πάουντερ
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 αυγά
4 ΚΣ ελαιόλαδο (κρατάμε την 1 κουταλιά για το πυρέξ)
1 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
120 γρ. φέτα*
120 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο*
1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το αλάτι στο κολοκύθι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίσει τα νερά του. Ανακατεύουμε το μπέϊκιν και το πιπέρι στο αλεύρι. Ανακατεύουμε τα τυριά μεταξύ τους.
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά με τις 3 ΚΣ λάδι καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ με την 1 ΚΣ λάδι που κρατήσαμε και ρίχνουμε το μείγμα. Το στρώνουμε καλά και το ρίχνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί, μέχρι να ροδίσει.

Μερίδες: 4 (...και μπαμπάτσικες)!
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 60 γρ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ, 3 μ. ΛΙΠΗ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ

[*] Αντί για φέτα και σκληρό τυρί, μπορούμε να βάλουμε 240 γρ. ανθότυρο ή κότατζ τσηζ, είναι απ' τα ελαφριά τυριά που δεν έχουν περιορισμό σε αντίθεση με το σκληρό τυρί που πρέπει να περιορίζεται στα 180 γρ. την εβδομάδα.
Δημοσίευση σχολίου