Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Μπαστουρμά (σουβλάκια βοδινού)



ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ. ζωμό κρεμμυδιού
1/4 φλ. ξύδι
2 ΚΣ νιφάδες κρεμμυδιού
1 ΚΣ φύλλα βασιλικού
1/2 κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
840 γρ. κόντρα φιλέτο βοδινού χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους των 4 εκ.
Κλαδάκια μαϊντανού
Φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε το ζωμό, το ξύδι, τις νιφάδες κρεμμυδιού, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σταθούν 5'. Προσθέτουμε το κρέας και το πατάμε να καλυφθεί με τη μαρινάδα. Αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30', γυρνώντας το κρέας συχνά. Το στραγγίζουμε και μοιράζουμε τους κύβους του κρέατος σε 4 σουβλάκια, στα ίσα. Ψήνουμε στο γκριλ για 10' ή μέχρι να ψηθούν καλά, απ' όλες τις πλευρές.
Γαρνίρουμε με τα κλαδάκια μαϊντανού και τις φέτες λεμονιού.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 120 γρ. ΚΡΕΑΣ
Δημοσίευση σχολίου