Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Σάλτσα μήλου σαν σπιτική

Στην αγορά υπάρχουν μήλα τα οποία είναι κερωμένα για να γυαλίζουν. Αν αγοράσουμε τέτοια τα πλένουμε πάρα πολύ καλά για να φύγει η στρώση κεριού.

ΥΛΙΚΑ
6 μήλα μέτρια*, καθαρισμένα, σε φέτες
1/3 φλ. νερό
Φλούδα λεμονιού
Κανέλλα & μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα μήλα, το νερό και τη φλούδα λεμονιού σε κατσαρόλα μικρή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10' ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά αν θέλουμε και σερβίρουμε όπως είναι. Διαφορετικά τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές και τον βράζουμε να πήξει. Σερβίρουμε καυτό ή κρύο. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 6
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ


[*] Αν τυχόν τα μήλα μας φαίνονται ξινά, προσθέτουμε λίγο γλυκαντικό!
Δημοσίευση σχολίου