Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Παντζάρια κι ανανάς σαλάτα ζελέ



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη (7,5 γρ.)
1 φλ. λεμονάδα αναψυκτικό λάιτ
240 γρ. παντζάρια βρασμένα, ψιλοκομμένα
4 φέτες ανανά, κονσέρβας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε κομμάτια + 4 ΚΣ σιρόπι
1 ΚΣ κοφτή φρουκτόζη
1 κγ χυμό λεμονιού
1/8 κγ αλάτι
Μαρουλόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το αναψυκτικό και τη ζελατίνη σε κατσαρολάκι να μαλακώσει. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να πάρει την υφή σιροπιού. Ρίχνουμε σε άλλο κατσαρολάκι τα παντζάρια, τον ανανά με το σιρόπι του, τη φρουκτόζη, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, για 4'. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το μείγμα στο μείγμα της ζελατίνης. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζελέ σε φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Ξεφορμάρουμε το ζελέ επάνω σε μαρουλόφυλλα. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ζελατίνη), 1/4 φλ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1/2 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1 μ. ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
Δημοσίευση σχολίου