Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

"Κρέμα" ζελέ πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ
2 φάκελα με ζελατίνη άγευστη
1 φλ. νερό
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού παγωμένος
1 κγ χυμός λεμονιού
1 φλ. γάλα άπαχο εβαπορέ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζελατίνη να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε έπειτα κι ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε τους χυμούς. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μέχρι να πήξει σαν σιρόπι. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το γάλα μέχρι ν' αφρίσει καλά και το ρίχνουμε στο "σιρόπι". Μοιράζουμε σε ίσες ποσότητες σε 4 φορμάκια κι αφήνουμε την "κρέμα" να πήξει. Πριν σεβρίρουμε, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, αν θέλουμε.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1/2 φάκελο ζελατίνη), 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1/2 μ. ΓΑΛΑ (1/4 φλ. γάλα άπαχο).


  • Επιλογή: Για πιο σφιχτή κρέμα αντικαθιστούμε το γάλα με 2 φλ. γιαούρτι αγελάδος και η αντιστοιχία της μερίδας στα ισοδύναμα είναι 1 μ. ΓΑΛΑ, αντί 1/2.
Δημοσίευση σχολίου