Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Μους βερύκοκκο

ΥΛΙΚΑ
8 βερύκοκκα μισά, κονσέρβας με 1/4 φλ. σιρόπι (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
1 φάκελο ζελατίνη, χωρίς άρωμα
1/4 φλ. νερό βραστό
2/3 φλ. γάλα άπαχο σκόνη
2 κγ γλυκαντικό
1 κγ χυμό λεμονιού
1/4 κγ άρωμα αμυγδάλου
3 με 4 παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπλέντερ και τη ζελατίνη κι αφήνουμε να σταθεί για μερικά λεπτά για να μαλακώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βραστό νερό να λιώσει. Προσθέτουμε τα 6 μισά βερύκοκκα, το γάλα, το γλυκαντικό (αν θέλουμε), το χυμό λεμονιού και το άρωμα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Μοιράζουμε τη μους σε 2 ποτήρια για επιδόρπιο και γαρνίρουμε το καθένα με 1 μισό βερύκοκκο, σε κυβάκια ή φέτες.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1/2 φάκελος ζελατίνη), 1 μ. ΓΑΛΑ (1 φλ. γάλα άπαχο).
Δημοσίευση σχολίου