Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Μπανάνα μους

ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη, χωρίς γεύση
1/4 φλ. νερό κρύο
1/2 φλ. νερό βραστό
1 μπανάνα μέτρια ώριμη, σε κυβάκια & μοιρασμένη
2/3 φλ. γάλα άπαχο σε σκόνη
2 κγ γλυκαντικό (προαιρετικό)
1 κγ χυμό λεμονιού
6-7 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
4-6 παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ τη ζελατίνη μαζί με το κρύο νερό να μαλακώσει, έπειτα ρίχνουμε το βραστό. Χτυπάμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα 3/4 απ'τα κυβάκια της μπανάνας, το γάλα και το γλυκαντικό (αν θέλουμε), το χυμό λεμονιού, το χρώμα και χτυπάμε να μαλακώσει. Ρίχνουμε τα παγάκια, ένα τη φορά χτυπώντας με κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε τη μους σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα κυβάκια της μπανάνας.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1/2 φάκελο ζελατίνης), 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1 μ. ΓΑΛΑ (1 φλ. γάλα άπαχο).
Δημοσίευση σχολίου