Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Κρέμα μπανάνας

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά μέτρια, χωρισμένα
4 μπανάνες ώριμες, μέτριες
1/2 φλ. γάλα άπαχο
1 ΚΣ άρωμα βανίλιας, μοιρασμένο
1/4 κγ κρεμόριο
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ' ένα μέτριο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να πάρουν το χρώμα λεμονιού. Κόβουμε σε φέτες τις 3 μπανάνες και τις προσθέτουμε στους κρόκους μαζί με το γάλα και 2 κγ βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ.. Σ' ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε τ' ασπράδια, το κρεμόριο και το αλάτι και χτυπάμε να σφίξουν, όχι όμως να στεγνώσουν. Λιώνουμε την υπόλοιπη μπανάνα και την ρίχνουμε μαζί με το 1 κγ βανίλιας στα χτυπημένα ασπράδια. Απλώνουμε πάνω από το μείγμα των κρόκων. Ψήνουμε για 30' ή μέχρι η κρέμα να σφίξει ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 2 μ. ΦΡΟΥΤΑ, 1/8 μ. ΓΑΛΑ (2 ΚΣ γάλα άπαχο).
Δημοσίευση σχολίου