Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Σαλάτα με αχλάδια και μπαχαρικά

ΥΛΙΚΑ
6 αχλάδια, μισά, κονσέρβας, με 1/4 φλ.+ 2 ΚΣ σιρόπι (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
1/4 φλ. ξύδι
1/4 ξυλάκι κανέλλας
1 γαρύφαλλο
2 φλ. μαρούλι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. + 2 ΚΣ μαγιονέζα λάιτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι, το ξύδι, τη κανέλλα και το γαρύφαλλο. Βράζουμε μέχρι το υγρό να βγαίνει περίπου 1/4 του φλιτζανιού. Βάζουμε τ' αχλάδια σ' ένα μέτριο μπωλ, ρίχνουμε από πάνω το καυτό σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσουν, γυρνώντας που και που τ' αχλάδια. Τα στραγγίζουμε κι αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι. Απλώνουμε τ' αχλάδια πάνω στο μαρούλι. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα στο σιρόπι και σερβίρουμε πάνω απ' τα αχλάδια σαν ντρέσσινγκ σαλάτας.

Μερίδες: 6
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1/2 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1/3 φλ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1,5 μ. ΛΙΠΗ.
Δημοσίευση σχολίου