Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Κομπόστα με αχλάδια και δαμάσκηνα

ΥΛΙΚΑ
16 δαμάσκηνα μέτρια ξερά
1 φλ. τσάι καυτό
2 αχλάδια μικρά, ώριμα, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε τέταρτα
1 λεμόνι σε φέτες
1/2 κγ άρωμα βανίλιας
1/4 φλ. γιαούρτι αγελάδος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μέτριο μπωλ ρίχνουμε τα δαμάσκηνα μαζί με το τσάι και τ' αφήνουμε να σταθούν για 8 ώρες ή όλη νύχτα. Βγάζουμε τα δαμάσκηνα απ'το τσάι, τα ξεκουκουτσιάζουμε και τ' αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το τσάι (αυτό που είχαμε τα δαμάσκηνα), τ' αχλάδια και τις φέτες λεμονιού. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι τ' αχλάδια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε έπειτα τη βανίλια και τα δαμάσκηνα, σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσουν. Μοιράζουμε τα φρούτα και το ζουμί σε 4 μπωλ επιδορπίου. Πάνω απ' το καθένα ρίχνουμε 1 ΚΣ γιαούρτι.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1,5 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1/8 μ. ΓΑΛΑ (1 ΚΣ γιαούρτι).
Δημοσίευση σχολίου