Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Τάρτα κερασιών

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. χυμός δαμάσκηνων
2 ΚΣ κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 ΚΣ νερό
1/2 κγ άρωμα αμυγδάλου
1/4 κγ. ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα λάτι
3 φλ. κεράσια κονσέρβας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Πίτα τραγανή των 23 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε τα κεράσια. Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από τη πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Μοιράζουμε σε ίσες ποσότητες.

Μερίδες: 6
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1,5 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1 κγ κορν φλάουρ), 1/2 μ. ΨΩΜΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: