Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Σκραμπλ με καπνιστό σολομό

ΥΛΙΚΑ
2 ΚΣ μαργαρίνη
1 κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό μικρό, κομμένο σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά μέτρια, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
180 γρ. σολομό καπνιστό (lox), κομμένο σε κύβους
4 αυγά μέτρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά. Σκεπάζουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σολομό κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τ' αυγά. Ανακατεύουμε που και που μέχρι να γίνει το φαγητό. Μοιράζουμε σε ίσες μερίδες.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1,5 μ. ΛΙΠΗ, 1/4 μ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1 ΑΥΓΟ + 45 γρ. ΨΑΡΙ.


Επιλογή: Αντί για σολομό, ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμονιού πάνω σε 240 γρ. τόνο κονσέρβας στραγγισμένο και μαγειρεύουμε το ψάρι όπως γράφει η συνταγή. Στην αντιστοιχία της μερίδας αντί για 45 γρ. βάζουμε 60 γρ. ΨΑΡΙ.
Δημοσίευση σχολίου