Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Χτυπητά αυγά με πατάτες σε μπεν-μαρί

ΥΛΙΚΑ
2 ΚΣ μαργαρίνη
200 γρ. πατάτα βραστή, κομμένη σε κυβάκια
4 αυγά μέτρια
3 ΚΣ νερό
1 κγ μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή σχοινόπρασο)
1/2 κγ αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε τη πατάτα να ζεσταθεί. Χτυπάμε τ' αυγά με το νερό, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε πάνω απ' τις πατάτες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει το φαγητό. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 3 μ. ΛΙΠΗ, 1 μ. ΨΩΜΙ, 2 ΑΥΓΑ


Επιλογές:
  • Σκραμπλ με ρύζι: Χρησιμοποιούμε 1 φλ. ρύζι αντί για πατάτα και ενισχύουμε τη γεύση με καυτερή σάλτσα (ταμπάσκο), πριν ρίξουμε τ' αυγά.
  • Σκραμπλ μεξικάνικο: Ακολουθούμε τις οδηγίες και "τσιγαρίζουμε" στη μαργαρίνη κύβους από 1/2 μέτρια πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 1 κγ πιπεριά Φλωρίνης (φρέσκη) και μια πρέζα κύμινο. Αντικαθιστούμε τη πατάτα με 1 φλ. καλαμπόκι. Στις ισοδυναμίες κάθε μερίδας προσθέτουμε: 2,5 μ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Δημοσίευση σχολίου