Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Σορμπέ ανανά - ροδάκινο

ΥΛΙΚΑ
1 ροδάκινο μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο σε τέταρτα
2 φέτες ανανά κονσέρβας, με 2 ΚΣ σιρόπι (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
1/2 φλ. γιαούρτι
1 κγ άρωμα σμέουρου*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά να γίνουν πουρές, στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και παγώνουμε για 20'. Βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει και μοιράζουμε σε 2 μπωλ.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1/2 μ. ΓΑΛΑ (1/4 φλ. γιαούρτι)

[*] Δεν ξέρω κατά πόσο στην χώρα μας μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο άρωμα ζαχαροπλαστικής, προτείνω εναλλακτικά να βάλουμε άρωμα κερασιού ή τίποτε!



  • Επιλογή: Μπορεί να προστεθεί μια μικρή ποσότητα ζελατίνης ώστε να κρατηθεί η υφή του σορμπέ. Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε 1 κγ ζελατίνη άγευστη και 1/4 φλ. νερό. Ανακατεύουμε να μαλακώσει και βάζουμε στη φωτιά στη συνέχεια για να λιώσει (πάντα ανακατεύοντας), στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Στις ισοδυναμίες της κάθε μερίδας προσθέτουμε και: 1/6 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1/4 κγ ζελατίνη).
Δημοσίευση σχολίου