Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ομελέτα με ψωμί

ΥΛΙΚΑ
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
1/4 φλ. γάλα άπαχο
2 αυγά μέτρια, χωρισμένα τ' ασπράδια απ' τους κρόκους
Αλάτι - Πιπέρι
Μαϊντανός (ή νεροκάρδαμο) ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σ' ένα μπωλ το ψωμί και ρίχνουμε το γάλα από πάνω. Χτυπάμε τους κρόκους, αλατοπιπερώνουμε και τους ρίχνουμε πάνω απ' το ψωμί. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τ' ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την απλώνουμε πάνω απ' τους κρόκους. Μεταφέρουμε το ψωμί σε αντικολλητικό τηγάνι με πυρίμαχο χερούλι και ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω το ψωμί. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΨΩΜΙ, 1/4 μ. ΓΑΛΑ, 2 ΑΥΓΑ.
Δημοσίευση σχολίου