Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ομελέτα Κρεόλ

ΥΛΙΚΑ
1/4 πράσινη πιπεριά μέτρια, ξεσποριασμένη, σε κυβάκια
1/8 τομάτα μέτρια, σε κυβάκια
2 ΚΣ πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια, σε κυβάκια
30 γρ. κρεμμύδι, σε κυβάκια
Αλάτι - Πιπέρι
Κύμινο (προαιρετικό)
1 αυγό μέτριο, χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και την τομάτα σε αντικολλητικό τηγανάκι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με το κύμινο. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και σχεδόν ξεραθούν. Προσθέτουμε τ' αυγό κι ανακατεύουμε να πάει σε όλα τα λαχανικά. Ψήνουμε μέχρι η ομελέτα να πάρει χρώμα από κάτω. Γυρνάμε με την μία, με σπάτουλα να ψηθεί κι η άλλη μεριά.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 1/4 φλ.+ 3 ΚΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1 ΑΥΓΟ.
Δημοσίευση σχολίου