Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Φριττάτα (Ιταλική ομελέτα)

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά μέτρια, χωρισμένοι οι κρόκοι απ' τ' ασπράδια
1 φλ. κολοκυθάκια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
45 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη
15 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι
1/2 φλ. σάλτσα τομάτας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης (προαιρετική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπωλ χτυπάμε τ' ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Σ' ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα τυριά. Ρίχνουμε τη μαρέγκα κι ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι με πυρίμαχο χερούλι. Ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας, μέχρι η φριττάτα να πάρει χρώμα από κάτω στη συνέχεια τη βάζουμε στο γκριλ να ψηθεί κι από πάνω. Σερβίρουμε με τη σάλτσα τομάτας, αν θέλουμε.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 1/2 φλ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 30 γρ. ΤΥΡΙ, 1/2 μ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ  (1/4 φλ. σάλτσα τομάτας) (προαιρετική).

Επιλογές
1. Προσθέτουμε 2 κγ ψιλοκομμένο δυόσμο κι 1 κγ βασιλικό στους χτυπημένους κρόκους με τα κολοκυθάκια, πριν ρίξουμε τη μαρέγκα.
2. Αν παραλείψουμε τα τυριά, βγαίνουν 2 μ. ΠΡΩΙΝΟΥ. Κάνουμε την σχετική αφαίρεση απ' την αντιστοιχία της μερίδας.
Δημοσίευση σχολίου