Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Ομελέτα της Δύσης

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά μέτρια, χωρισμένοι οι κρόκοι απ' τ' ασπράδια
Αλάτι - πιπέρι
90 γρ. ζαμπόν σε κύβους
30 γρ. κρεμμύδι σε κύβους
2 ΚΣ πιπεριά πράσινη σε κύβους
2 ΚΣ σέλερι σε κύβους
2 ΚΣ γάλα άπαχο
1/2 φλ. σάλτσα τομάτας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης (προαιρετική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπωλ χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και τ' αφήνουμε στην άκρη. Σ' ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε κι ανακατεύουμε το ζαμπόν, το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το σέλερι και το γάλα. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα κι ανακατεύουμε απαλά. 
Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι με πυρίμαχο χερούλι και ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω και στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι στο γκριλ να ψηθεί κι από πάνω. Σερβίρουμε με τη σάλτσα τομάτας, αν θέλουμε.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 45 γρ. ΚΡΕΑΣ, 1/16 μ. ΓΑΛΑ (1 ΚΣ γάλα άπαχο), 3 ΚΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1/2 μ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ (προαιρετική).
Δημοσίευση σχολίου