Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Τηγανίτα φουρνιστή

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά μέτρια, χτυπημένα
2 ΚΣ γάλα άπαχο εβαπορέ
2 ΚΣ μαργαρίνη λιωμένη
1 ΚΣ αλεύρι
1/4 κγ άρωμα βανίλιας
1 ΚΣ χυμό λεμονιού (προαιρετικός)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπωλ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά εκτός απ' το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το χυλό σε πυρεξάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 15' ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. Αν θέλουμε, ραντίζουμε τη τηγανίτα με το χυμό λεμονιού.

Μερίδες: 2 (είτε για ΠΡΩΙΝΟ είτε για ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ γεύμα)
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 1/8 μ. ΓΑΛΑ (1 ΚΣ γάλα άπαχο εβαπορέ), 3 μ. ΛΙΠΗ, 1/2 μ. ΨΩΜΙ.
Δημοσίευση σχολίου