Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Φρουτοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ
1 γιαούρτι
1/4 μήλο
1 βερύκοκκο (ξερό)
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
2 κγ ζελατίνη γκρανουλέ
2 κγ φρουκτόζη
Βανίλια ή κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι. Τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ με το γιαούρτι. Το υπόλοιπο λεμόνι, τον χυμό πορτοκαλιού, την φρουκτόζη και την ζελατίνη (διαλυμένη*) τα βράζουμε μέχρι να δέσουν. Στο μπωλ με το γιαούρτι και τα φρούτα, ρίχνουμε το μείγμα των χυμών ανακατεύοντας καλά. Ραντίζουμε με κανέλλα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 2 μ. ΓΑΛΑ, 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

[*] Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε πότε πότε για να μαλακώσει μέχρι να βάλουμε τους χυμούς να βράσουν, οπότε και θα διαλυθεί!
Δημοσίευση σχολίου