Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ
Κολοκυθάκια
120 γρ. κιμά
20 γρ. ρύζι
20 γρ. κρεμμύδι
Μαϊντανό
Άνηθο
Αλάτι - πιπέρι
3 μ. λάδι
1 γιαούρτι* (κατά προτίμηση, στραγγιστό)
Λεμόνι
1 πρέζα πάπρικα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιανισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τον κιμά και τον σουρώνουμε. Τον τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα με το ρύζι, το κρεμμύδι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις γίνει ο κιμάς, γεμίζουμε τα τα κολοκυθάκια (αδειασμένα από πριν). Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Σιγοβράζουμε έως να ψηθούν. Κατόπιν, φτιάχνουμε μια σάλτσα ανακατεύοντας το γιαούρτι με λεμόνι, σκόρδο, πάπρικα και το λάδι μας. Την ρίχνουμε πάνω από τα κολοκύθια πριν τα σερβίρουμε.

Μερίδα: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 120 γρ. ΚΡΕΑΣ, 1 μ. ΨΩΜΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 3 μ. ΛΙΠΗ, 2 μ. ΓΑΛΑ*

[*] Μπορούμε να βάλουμε 1/2 γιαούρτι αντί όλο το κεσέ, ώστε να γίνει μια πιο λογική ποσότητα σάλτσας για τη μερίδα μας, αλλά και να μπορέσουμε να έχουμε 1 μ. γάλα για το πρωινό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: