Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Ζαμπονοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ
90 γρ. ζαμπόν άπαχο
Μαρούλι
Λάχανο
Αγγούρι
Πιπεριά
1 γιαούρτι
1 ΚΣ μουστάρδα
Λεμόνι
1 κγ. μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες ή κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε όση ποσότητα θέλουμε (για να χορτάσουμε). Βάζουμε λαχανικά και ζαμπόν σε μπωλ (αν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι) και τ' αναδεύουμε να ανακατευτούν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, με τη μουστάρδα, το λεμόνι και τη μαγιονέζα και τη ρίχνουμε πάνω απ' το μείγμα των λαχανικών.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μικρή μερίδα ΚΡΕΑΣ, 2 μ. ΓΑΛΑ, 1 μ. ΛΙΠΟΣ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: