Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα Weight Down

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
3 φρυγανιές
1/4 κγ μαχλέπι
Ξύσμα πορτοκαλιού
Βανίλια
1 κομματάκι μαστίχα
2 κγ φρουκτόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού κάνουμε τις φρυγανιές τρίμμα και το μαχλέπι με τη μαστίχα σκόνη, ξεχωρίζουμε τ' ασπράδια από τους κρόκους, τους οποίους χτυπάμε με το 1 κγ φρουκτόζη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε άλλο μπωλ με το υπόλοιπο 1 κγ φρουκτόζη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα και τοποθετούμε το υλικό σε μικρό ταψάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Μερίδα: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 2 ΑΥΓΑ, 1,5 μ. ΨΩΜΙ


Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την επιτυχία ή τη νοστιμιά αυτής της πίτας, γιατί ποτέ δεν την έφτιαξα, αν και ήταν στο ημερήσιο μενού μου κάποια Πρωτοχρονιά.
Δημοσίευση σχολίου