Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Σαλάτα 2 τόνων

Πηχτή τομάτας

ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη
1½ φλ. χυμό λαχανικών ανάμικτο
2 κγ χυμό λεμονιού
¼ κγ σελινόσπορο
¼ κγ αρωματικό αλάτι


Πηχτή με κότατζ τσηζ

ΥΛΙΚΑ
2 φάκελα ζελατίνη
¼ φλ. νερό
2 φλ. κότατζ τσηζ
1 αγγούρι μέτριο, καθαρισμένο απ' τα σπόρια και ψιλοκομμένο
¾ φλ. γάλα άπαχο εβαπορέ
¾ κγ αλάτι
¼ κγ πάπρικα
Πράσινη σαλάτα
Φέτες  λεμονιού για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πηχτή τομάτας:  Σε μια μέτρια κατσαρόλα μαλακώνουμε τη ζελατίνη στο χυμό λαχανικών. Ζεσταίνουμε κι ανακατεύουμε για να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 θήκες ενός ταψιού για μάφινς (ή σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ) κι αφήνουμε να πήξει.

Πηχτή με κότατζ τσηζ:  Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε έπειτα κι ανακατεύουμε να λιώσει και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε το κότατζ, το αγγούρι, το γάλα και τη πάπρικα, προσθέτοντας και τη ζελατίνη. Ρίχνουμε απ'το μείγμα ίσες ποσότητες πάνω απ' τη πηχτή τομάτας κι αφήνουμε να πήξει καλά.

Μερίδες: 6
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, 1 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ, ¼ μ. ΓΑΛΑ.
Δημοσίευση σχολίου