Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Τηγανίτες με κότατζ τσηζ

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά μέτρια (χωριστά τ' ασπράδια απ' τους κρόκους)
2/3 φλ. κότατζ τσηζ
2 ΚΣ αλεύρι
1 κγ μπέϊκιν πάουντερ
1/4 κγ αλάτι
1/2 φλ. γιαούρτι αγελάδος (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μέτριο μπωλ αναμειγνύουμε τους κρόκους, το κότατζ, το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι. Χτυπάμε τ' ασπράδια σ' ένα άλλο μπωλ μέχρι να γίνουν μαρέγκα και ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα ίσα και ψήνουμε 2 τηγανίτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, όταν πάρουν χρώμα από κάτω τις γυρνάμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει κι η άλλη πλευρά τους. Σερβίρουμε -αν θέλουμε- με 1/4 φλ. γιαούρτι πάνω από κάθε τηγανίτα.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 1 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ, 1 μ. ΨΩΜΙ, 1/2 μ. ΓΑΛΑ (προαιρετικά)



  • ΕΠΙΛΟΓΗ:
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΤΥΡΙ:
Δεν χωρίζουμε τ' αυγά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά -εκτός απ' το γιαούρτι- σε μπλέντερ και προσθέτουμε 1 μπανάνα μέτρια κομμένη σε φέτες. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Συνεχίζουμε με το ψήσιμο όπως γράφει η βασική συνταγή. Στην αντιστοιχία της μερίδας προσθέτουμε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ.
Δημοσίευση σχολίου