Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Γεμιστά αυγά με τόνο

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά μέτρια, βρασμένα σφιχτά
240 γρ. τόνο κονσέρβας, καλά στραγγισμένο και μοιρασμένο
2 ΚΣ + 2 κγ λάδι φυτικό, μοιρασμένο
14 τεμάχια κάπαρη
1/4 κγ μουστάρδα σκόνη
1 πρέζα μπαχάρι σκόνη
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 φέτες τομάτας
2 φλ. φασολάκια βρασμένα
2 ΚΣ ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τ' αυγά κατά μήκος κι αφαιρούμε τους κρόκους ρίχνοντάς τους σ' ένα μπωλ και τους λιώνουμε. Προσθέτουμε 30 γρ. τόνο, 2 κγ λάδι, 6 τεμάχια κάπαρη ψιλοκομμένη, μουστάρδα, το μείγμα μπαχαρικών και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα ίσα και γεμίζουμε τ' ασπράδια. Πάνω απ' το καθένα βάζουμε από μία κάπαρη.
Σε 4 πιάτα τοποθετούμε από 1 φέτα τομάτας, 1/2 φλ. φασολάκια και 2 γεμιστά αυγά. Μοιράζουμε τον υπόλοιπο τόνο στα ίσα και τοποθετούμε κάθε ποσότητα σε κάθε πιάτο. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το ξύδι και περιχύνουμε από πάνω τα λαχανικά και τον τόνο σε κάθε πιάτο.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 60 γρ. ΨΑΡΙ, 2 μ. ΛΙΠΗ, 1 φλ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Δημοσίευση σχολίου