Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Αυγά και μανιτάρια α λα Νιούμπεργκ

ΥΛΙΚΑ
3 φλ. μανιτάρια σε φέτες
2 φλ. νερό
1 κγ χυμό λεμονιού
1 ΚΣ αλεύρι, διαλυμένο σε 2 ΚΣ νερό
1/4 κγ πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1/2 φλ. γάλα άπαχο εβαπορέ
1 κγ άρωμα σέρρυ (προαιρετικό)
3 αυγά μέτρια, σφιχτά βρασμένα και χωρισμένα
3 μ. ψωμί άσπρο, ψημένο και κομμένο διαγώνια
Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 10' ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, οπότε τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τ' αφήνουμε στην άκρη. Απ' το νερό των μανιταριών κρατάμε το 1/4 φλ. που το ρίχνουμε στη κατσαρόλα κι ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Προσθέτουμε το γάλα και το άρωμα (αν θέλουμε) και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα και γίνει λεία. Ψιλοκόβουμε τ' ασπράδια των αυγών και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τα μανιτάρια. Περνάμε τους κρόκους απ' τον τρίφτη κι αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε σε ίσες μερίδες κι από πάνω ρίχνουμε σε ίσες ποσότητες τους τριμμένους κρόκους.

Μερίδες: 3
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 φλ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 1,5 μ. ΨΩΜΙ, 1/3 μ. ΓΑΛΑ, 1 ΑΥΓΟ.
Δημοσίευση σχολίου