Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Αυγά "μπένεντικτ"

Αν έχουμε ήδη αυγά ποσέ, απλά τα ρίχνουμε σε καυτό νερό να ζεσταθούν!

ΥΛΙΚΑ
1 αγγλικό μάφιν, κομμένο στη μέση και ψημένο
45 γρ. μπέικον Καναδικό ή άπαχο
1 αυγό μέτριο, ποσέ
1 κγ μαργαρίνη λάιτ (προαιρετικά)
1 κάπαρη ή 1/2 κγ μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 ΚΣ μαγιονέζα λάιτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλύπτουμε το μισό μάφιν με το μπέικον κι από πάνω βάζουμε το αυγό. Μ' ένα πινελάκι περνάμε το αυγό με τη μαγιονέζα. Βάζουμε κάτω από το γκριλ που το έχουμε ανάψει όσο ετοιμάζουμε το μάφιν και ψήνουμε για 1'. Γαρνίρουμε με τη κάπαρη ή το μαϊντανό. Σερβίρουμε με το άλλο μισό μάφιν, αλειμμένο με τη μαργαρίνη, αν θέλουμε.

Μερίδα: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί με: 2 μ. ΨΩΜΙ, 45 γρ. ΚΡΕΑΣ, 1 ΑΥΓΟ, 1,5 μ. ΛΙΠΗ + 1/2 μ. ΛΙΠΟΣ (προαιρετικό).
Δημοσίευση σχολίου