Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Σαλάτα του καίσαρα

ΥΛΙΚΑ
1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη
2 φλ. μαρούλι σε χοντρά κομμάτια
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό μέτριο, βρασμένο μελάτο
2 κγ λάδι φυτικό
2 κγ χυμό λεμονιού
1 πρέζα γούστερ σως
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, ψημένο και κομμένο σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε ένα μπωλ σαλάτας με το σκόρδο. Ρίχνουμε το μαρούλι, πασπαλίζουμε με το τυρί και βάζουμε από πάνω το αυγό κομμένο στα 4. Σ' ένα μικρό μπωλ χτυπάμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη σως, το αλάτι και το πιπέρι και το περιχύνουμε πάνω απ' τη σαλάτα. Προσθέτουμε και το ψωμί κι ανακατεύουμε γρήγορα.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 2 φλ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 30 γρ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ, 1 ΑΥΓΟ, 2 μ. ΛΙΠΗ, 1 μ. ΨΩΜΙ.
Δημοσίευση σχολίου