Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Σαλάτα δαχτυλίδι με μπλε τυρί

ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια ζελατίνη
¼ φλ. νερό
1⅓ φλ. κότατζ τσηζ
120 γρ. μπλε τυρί ή ροκφόρ, κομματιασμένο
½ φλ. γάλα άπαχο εβαπορέ, χτυπημένο
½ φλ. μαγιονέζα λάιτ
1 κγ γούστερ σως
1 πρέζα κόκκινη πιπεριά κομματιασμένη ή καυτή σάλτσα
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζελατίνη να μαλακώσει, έπειτα το βάζουμε στη φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει όσο ζεσταίνεται. 
Σ' ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τ' ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και αφήνουμε να κρυώσει για να πήξει.
Ξεφορμάρουμε σε στρογγυλή πιατέλα και κόβουμε σε ίσες μερίδες. Σερβίρουμε με Δυνατό Γαλλικό Ντρέσσινγκ.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ζελατίνη), 1 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ, 30 γρ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ, ¼ μ. ΓΑΛΑ (2 ΚΣ), 3μ. ΛΙΠΗ.
Δημοσίευση σχολίου