Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Ζελέ με μαλακό και σκληρό τυρί

ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια ζελατίνη
3 φλ. ζωμό βοδινού
1⅓ φλ. κότατζ τσηζ
¼ φλ. γάλα άπαχο
120 γρ. μπλε τυρί, κομματιασμένο
240 γρ. κάστανα συσκευασίας, καλά στραγγισμένα, σε φέτες
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, ψημένες και κομμένες στα 4
20 τοματίνια, κομμένα στη μέση
Μαϊντανός, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό και τη ζελατίνη να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε στη συνέχεια κι ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε λίγο απ' το υγρό της ζελατίνης σε μια φόρμα κι αφήνουμε να σταθεί και φυλάμε το υπόλοιπο στην άκρη.
Στο μπλέντερ χτυπάμε  το κότατζ με το γάλα. Ρίχνουμε το μπλε τυρί κι ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα πάνω απ' τη ζελατίνη στη φόρμα κι από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη που κρατήσαμε. 
Βάζουμε στο ψυγείο να  πήξει καλά. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα κι αραδειάζουμε ολόγυρα στο ζελέ, τα κάστανα, τα κομμάτια του ψωμιού και τον μαϊντανό. 

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 2 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ζελατίνη & ζωμός), 1 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ, 1 ΚΣ ΓΑΛΑ, 1 μ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ, 1 μ. ΨΩΜΙ.
Δημοσίευση σχολίου