Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Κρέμα κάσταρντ

ΥΛΙΚΑ
1 αυγό μέτριο, χτυπημένο
1 φλ. γάλα άπαχο
4 κγ γλυκαντικό
1/2 κγ άρωμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το μείγμα σε φορμάκι το οποίο τοποθετούμε σε ταψάκι με καυτό νερό. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να δούμε να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το καρφώσουμε στη κρέμα. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 1 μ. ΓΑΛΑ




  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ
Αντικαθιστούμε 1/2 φλ. γάλα με 1/2 φλ. ζεστό καφέ και 1 κγ κακάο. Ετοιμάζουμε όπως η υπόλοιπη συνταγή. Πασπαλίζουμε τη κρέμα με στιγμιαίο καφέ όταν η κρέμα είναι έτοιμη. Στην αντιστοιχία της μερίδας μειώνουμε το γάλα σε 1/2 μ. και προσθέτουμε 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (κακάο).

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Αφαιρούμε το άρωμα βανίλιας και προσθέτουμε 1/4 κγ νιφάδες αφυδατωμένου κρεμμυδιού που τις έχουμε βάλει σε νερό να μαλακώσουν και 30 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο. Στην αντιστοιχία της μερίδας προσθέτουμε: 30 γρ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ.

ΚΡΕΜΑ ΒΕΡΥΚΟΚΚΟΥ
Βάζουμε 2 μισά βερύκοκκα κονσέρβας χωρίς προσθήκη ζάχαρης στον πάτο της φόρμας και μετά ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και ψήνουμε. Σερβίρουμε με 1 ΚΣ σιρόπι βερύκοκκου από πάνω. Γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού. Στην αντιστοιχία της μερίδας προσθέτουμε: 1/2 μ. ΦΡΟΥΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: