Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Βασικό γαλλικό ντρέσσινγκ ή βινεγκρέτ

ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ. λάδι φυτικό
1/4 φλ. ξύδι
1/4 κγ αλάτι
1 πρέζα πιπέρι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σ' ένα βαζάκι και χτυπάμε καλά.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 3 μ. ΛΙΠΗ



  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ:
Ετοιμάζουμε τη βασική συνταγή και προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο. Βάζουμε στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε αφαιρούμε το σκόρδο.

ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ:
Προσθέτουμε 1 κγ ιταλικό αρωματικό ή από 1/4 κγ αποξηραμένα: ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι και δεντρολίβανο, στο Σκορδάτο Γαλλικό Ντρέσσινγκ. Μπορούμε να προσθέσουμε και 2 κγ μουστάρδα έτοιμη.

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ:
Στο Βασικό Γαλλικό Ντρέσσινγκ προσθέτουμε 2 ΚΣ χυμό λεμονιού ή 1/4 κγ ξύσμα λεμονιού.

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ:
Ετοιμάζουμε το Λεμονατο Βινεγκρέτ κι ανακατεύουμε 1 ΚΣ ψημένο σουσάμι πριν σερβίρουμε. Αν βάλουμε παπαρουνόσπορο ή αγριοκύμινο, δεν χρειάζονται ψήσιμο.

ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ: Ετοιμάζουμε το Βασικό Γαλλικό Ντρέσσινγκ και ρίχνουμε επιπλέον μέσα 1 ΚΣ+1 κγ σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ. Στην αντιστοιχία της μερίδας προσθέτουμε 1/2 κγ ΣΑΛΤΣΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.

ΓΛΥΚΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
Ετοιμάζουμε το Βασικό Γαλλικό Ντρέσσινγκ και προσθέτουμε χυμό από 2 μ. ΦΡΟΥΤΑ κονσέρβας (χωρίς προσθήκη ζάχαρης) κι ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα φρούτα. Στην αντιστοιχία της μερίδας προσθέτουμε: 1/2 μ. ΦΡΟΥΤΟ.


Δημοσίευση σχολίου