Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Αυγά χρυσοκίτρινα

ΥΛΙΚΑ
3 ΚΣ μαργαρίνη
2 ΚΣ αλεύρι
1 κγ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1/4 κγ αλάτι
1/8 κγ γούστερ σως
Πιπέρι & πάκρικα για γεύση
1 γλ. γάλα άπαχο
4 αυγά μέτρια, βρασμένα σφιχτά
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, ψημένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τ' αυγά και χωρίζουμε τ' ασπράδια απ' τους κρόκους. Ψιλοκόβουμε τ' ασπράδια και περνάμε τους κρόκους απ' τον τρίφτη, χώρια.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί και ρίχνουμε το αλεύρι και τ' αρωματικά. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει. Ρίχνουμε το γάλα λίγο τη φορά ανακατεύοντας, προσθέτουμε τ' ασπράδια κι ανακατεύουμε. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τις φέτες ψωμιού και από πάνω ρίχνουμε σε κάθε μία από ίση ποσότητα σάλτσας και τις πασπαλίζουμε με τους κρόκους.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 2 ¼ μ. ΛΙΠΗ, 1,5 μ. ΨΩΜΙ, 1/4 μ. ΓΑΛΑ.
Δημοσίευση σχολίου