Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Τοματοσαλάτα με κρεμώδες ντρέσσινγκ τυριού

ΥΛΙΚΑ
4 τομάτες μέτριες
4 φύλλα μαρουλιού
2⅔ φλ. κότατζ τσηζ (ή 1⅓ φλ. κότατζ τσηζ & 120 γρ. τυρί μπλε, σπασμένο)
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1  κγ σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι φρέσκο
Κρεμώδες ντρέσσινγκ τυριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τις βάσεις για τα κοτσανάκια από κάθε τομάτα και τις κόβουμε σταυρωτά μέχρι ν' ανοίξουν. Τοποθετούμε σε κάθε μαρουλόφυλλο από μία τομάτα.
Κρατάμε 2 ΚΣ κότατζ στην άκρη και χτυπάμε το υπόλοιπο στο μπλέντερ να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το μπλε τυρί (αν επιλέξουμε το συνδυασμό στη παρένθεση των υλικών), το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πάλι. Ρίχνουμε το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι κι ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κάθε τομάτα στο άνοιγμά της με ίση ποσότητα μείγματος τυριού. Βάζουμε τις τομάτες στο ψυγείο και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω από 1 κγ κρεμώδες ντρέσσινγκ τυριού.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: ½ φλ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ, 150 γρ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ (ή 67 γρ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ & 30 γρ. ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ), 2¼ μ. ΛΙΠΗ.
Δημοσίευση σχολίου