Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ψαροκεφτέδες



ΥΛΙΚΑ
360 γρ. φιλέτα γλώσσας κομμένα σε μπαστουνάκια
1 μικρό κλωνάρι σέλερι, σε φέτες
1 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1 κγ αλάτι
1 κγ γλυκαντικό
½ κγ σκόνη σκόρδου
½ κγ πιπέρι
1 ΚΣ ζελατίνη γκρανουλέ άγευστη
½ φλ. κρύο νερό
Μαρουλόφυλλα
¼ φλ. έτοιμο χρένο (τριμμένο συσκευασίας)
Ραπανάκι σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το ψάρι και το σέλερι στο μπλέντερ να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις νιφάδες κρεμμυδιού, το αλάτι, το γλυκαντικό, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρύο νερό ανά 1 ΚΣ τη φορά, μέχρι το μείγμα να μην απορροφά άλλο. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες περίπου 5 εκ. διάμετρο ή ζυγίζουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε στα 2 και πλάθουμε κεφτέδες ανά μερίδα. Ψήνουμε για 15' ή όσο εμείς θέλουμε. Σερβίρουμε κάθε μερίδα πάνω σε στρώση μαρουλόφυλλων με το έτοιμο χρένο και φέτες απ' το ραπανάκι.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 120 γρ. ΨΑΡΙ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ζελατίνη)