Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ψητό τσηζκέικ



ΥΛΙΚΑ
4 φέτες ψωμί σικάλεως ή ολικής αλέσεως
¾ κγ κανέλλα
1⅓ φλ. κότατζ τσηζ
¾ φλ. ξυνόγαλα
4 αυγά μέτρια
¼ φλ. γλυκαντικό
1 ΚΣ άρωμα βανίλιας
¼ κγ. ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε κάθε φέτα ψωμιού με την κανέλλα. Μ' έναν πλάστη πατάμε τις φέτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια φάρδους 2,5 εκ.. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια με την πασπαλισμένη πλευρά τους προς τα κάτω, σ'ένα αντικολλητικό ταψάκι ή φόρμα (αν υπάρχουν κενά μεταξύ τους θα καλυφθούν μην την γέμιση του τυριού).
Ρίχνουμε σ' ένα μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα: το κότατζ τσηζ, το ξυνόγαλα, τ' αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το γλυκαντικό και το αλάτι. Ρίχνουμε την κρέμα με κουτάλι πάνω απ' τη στρώση με τα μπαστουνάκια του ψωμιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 1 ώρα ακόμη. Έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα επιπλέον.
Τέλος γυρνάμε το ταψάκι σε μια πιατέλα να βγει το κέϊκ. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε:  1 μ. ΨΩΜΙ, 1 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ, 1 ΑΥΓΟ, 45 ml ΓΑΛΑ

Δημοσίευση σχολίου