Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Σασλίκ του Καύκασου



ΥΛΙΚΑ
720 γρ. αρνάκι χωρίς κόκκαλο
1 κγ αλάτι
¾ κγ πιπέρι
½ φλ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
¼ φλ. χυμό λεμονιού
1 κγ άνηθο (αποξηραμένο)
1 σκελίδα σκόρδου, λιανισμένη
4 καπέλα μανιταριών για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια περίπου 3,5 με 4 εκ. και τα αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα μπωλ εκτός απ' τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρέας και το γυρνάμε να καλυφθεί με το μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30' και γυρνάμε τα κομμάτια συχνά. Τα στραγγίζουμε και καρφώνουμε το κρέας σε ίσες ποσότητες σε 4 σουβλάκια. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα μέχρι να γίνουν γυρνώντας τα συχνά. Γαρνίρουμε με τα μανιτάρια ψημένα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΚΡΕΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ








ΛΟΥΛΟΥ-ΚΕΜΠΑΜΠ

ΥΛΙΚΑ
720 γρ. άπαχο αρνίσιο κιμά
3 ΚΣ δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός απ' το κρεμμύδι.Μοιράζουμε σε 8 ίσες ποσότητες και τα πλάθουμε σε μακρόστενα μπιφτέκια. Περνάμε ανά 2 μπιφτέκια σε 4 σουβλάκια. Ψήνουμε στη σχάρα για 4' απ' την κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε κάθε σουβλάκι με το κρεμμύδι και τα ξαναβάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για άλλα 2' ή μέχρι να πάρουν γεύση.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΚΡΕΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Δημοσίευση σχολίου