Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ψάρι τζαμπαλάγια



ΥΛΙΚΑ
3 φλ. χυμό τομάτας
1 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
½ φλ. αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
½ φλ. πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
2 ΚΣ μαϊντανό αποξηραμένο
2 σκελίδες σκόρου, λιανισμένες
1 δαφνόφυλλο
½ κγ. θυμάρι
¼ κγ πιπέρι καγιέν
480 γρ. ψάρι μαγειρεμένο
"Ρύζι" από σέλερι (τριμμένο ή ψιλοκομμένο σέλερι)
Δαχτυλίδια πράσινης πιπεριάς για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τον χυμό τομάτας, με το σέλερι, τις νιφάδες κρεμμυδιού, τις πιπεριές Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και το πιπέρι καγιέν. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5' ξεσκέπαστα ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Κόβουμε σε κύβους το ψάρι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το μείγμα της τομάτας. Μαγειρεύουμε για άλλα 5' σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά. Σερβίρουμε πάνω σε στρώμα από "ρύζι" σέλερι και γαρνίρουμε με τα δαχτυλίδια πιπεριάς. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 120 γρ. ΨΑΡΙ, 1μ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ