Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Κρύος κορμός σέλερι



ΥΛΙΚΑ
1½ φλ. (ή 300 γρ. του πακέτου) κατεψυγμένο κουνουπίδι, βρασμένο και στραγγισμένο
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 ΚΣ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ΚΣ φύλλα σέλερι ψιλοκομμένα
1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κγ αλάτι
⅛ κγ άσπρο πιπέρι
1 δεμάτι σέλερι
4 φλ. βραστό νερό
4 πακέτα ζωμό κοτόπουλου στιγμής με αρωματικά ή 4 κύβους κοτόπουλου
Μαρουλόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το κουνουπίδι. Ρίχνουμε τις πιπεριές, τα φύλλα σέλερι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε όλα μαζί. Κόβουμε τους βλαστούς του σέλερι απ' το δεμάτι και το καθαρίζουμε απ' τις σκληρές ίνες. Ανακατεύουμε το νερό και τους ζωμούς σε ένα μεγάλο τηγάνι κι ανακατεύουμε να λιώσουν καλά. Ρίχνουμε τους βλαστούς στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 10'. Στραγγίζουμε. Γεμίζουμε τους βλαστούς με το μείγμα του κουνουπιδιού και τους κλείνουμε όλους μαζί να γίνουν δεμάτι το οποίο δένουμε με μια κλωστή. Παγώνουμε για 45' και κόβουμε σε φέτες των 2,5 εκατοστών. Σερβίρουμε με τα μαρουλόφυλλα. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 6
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (κύβος), 1 μ. ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Δημοσίευση σχολίου