Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Κερασόπιτες



ΥΛΙΚΑ
1 φλ. κεράσια κατεψυγμένα άγλυκα (ή 30 μικρά φρέσκα χωρίς κουκούτσια)
½ φλ. κρύο νερό
4 κγ γλυκαντικό
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
1 πρέζα κανέλλα
2 φέτες ψωμίς ολικής αλέσεως σε ψίχουλα
2 ΚΣ μαργαρίνη λάιτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τα κεράσια, το κρύο νερό, το γλυκαντικό, τη ζελατίνη και τη κανέλλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Κρατάμε το ¼ απ' τα ψίχουλα του ψωμιού. Μοιράζουμε τα υπόλοιπα στα ίσα και τα ρίχνουμε σε 2 μπολάκια πατώντας τα καλά. Μοιράζουμε τα κεράσια σε ίση ποσότητα και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα που κρατήσαμε. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. Ρίχνουμε σε κάθε πίτα σε ίση ποσότητα τη μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε για 1' ακόμη.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΦΡΟΥΤΟ, 1 μ. ΨΩΜΙ, 1 μ. ΛΙΠΟΣ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ζελατίνη)
Δημοσίευση σχολίου