Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Κρύο επιδόρπιο της Καραϊβικής



ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
¼ φλ. κρύο νερό
1 φλ. γάλα άπαχο εβαπορέ
4 ΚΣ γλυκαντικό
½ κγ άρωμα καρύδας
½ κγ άρωμα ρούμι
Μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
4 φέτες λεμονιού ή λάϊμ (προαιρετικό)
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε τη ζελατίνη μέσα στο κρύο νερό που το έχουμε ρίξει σε κατσαρολάκι, για να μαλακώσει. Ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζελατίνη να λιώσει. Προσθέτουμε τα αρώματα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να πήξει μέχρι να πάρει την υφή σιροπιού. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπωλ και το χτυπάμε με το μίξερ ή με σύρμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να στέκεται και διπλασιαστεί. Αν θέλουμε, προσθέτουμε το χρώμα. Μοιράζουμε σε 4 μπωλ στα ίσα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Αν θέλουμε γαρνίρουμε κάθε μπωλ με μια φέτα λεμονιού ή λάϊμ και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: ¼ μ. ΓΑΛΑ, 1 μ. απ' τα ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ζελατίνη)
Δημοσίευση σχολίου