Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Αγγουροσαλάτα "κρέμα"



ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια αγγούρια, ξεφλουδισμένα, σε φέτες
2 ΚΣ αλάτι
2½ κγ λευκό ξύδι, μοιρασμένο
4 αυγά μέτρια, σφιχτά βρασμένα
1⅓ φλ. κότατζ τσηζ
2 ΚΣ νερό
½ κγ χυμό λεμονιού
1 κγ μουστάρδα έτοιμη
⅛ κγ πιπέρι άσπρο
4 μεγάλα μαρουλόφυλλα
1 κγ άνηθο αποξηραμένο
Πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε τις φέτες αγγουριού, το αλάτι και το ½ κγ ξύδι, πολύ καλά. Τ' αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30', αναδεύοντας που και που. Κόβουμε τ' ασπράδια των αυγών σε μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τ' αγγούρια. Ρίχνουμε στη κανάτα ενός μπλέντερ το τυρί, το νερό και το λεμόνι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, το υπόλοιπο ξύδι, τη μουστάρδα και το πιπέρι και χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Ξεπλένω και στραγγίζω καλά τ' αγγούρια και τα ρίχνω στο μείγμα κι ανακατεύω. Σερβίρουμε πάνω στα μαρουλόφυλλα και γαρνίρουμε με τον άνηθο και την πάπρικα. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 ΑΥΓΟ, 1 μ. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ
Δημοσίευση σχολίου