Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ψητό "στέμμα" από λουκάνικα Φρανκφούρτης



ΥΛΙΚΑ
480 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης (κοίτα τη Σημείωση)
2 ΚΣ μηλόξυδο
1 κγ παπαρουνόσπορο
2 φλ. λάχανο τριμμένο
½ φλ. νερό βραστό
Πιπεριά Φλωρίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος αλλά τα κρατάμε ενωμένα στη μια άκρη. Τα ανοίγουμε. Τα ψήνουμε με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω σε σχάρα 7,5 εκατοστά κάτω απ' την αντίσταση του φούρνου ή της ψηστιέρας, για 5' περίπου. Ρίχνουμε το ξύδι και τον παπαρουνόσπορο στο λάχανο και τ' ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε σε ταψάκι και το κάνουμε στοίβα. Τοποθετούμε ολόγυρα απ' το λάχανο τα λουκάνικα μέχρι να γίνει στέμμα! Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή με σπάγκο. Ρίχνουμε το νερό πάνω απ 'το λάχανο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (ή σε μέτριο φούρνο) για 10' ή μέχρι το λάχανο να μαλακώσει. Γαρνίρουμε με τη πιπεριά. Μοιράζουμε στα ίσα.

Μερίδες: 4
Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΚΡΕΑΣ

Σημείωση: Τα λουκάνικα είναι ήδη βρασμένα και δεν χρειάζεται να υπολογίσουμε επιπλέον 60 γρ. για τη συρρίκνωση τους.
Δημοσίευση σχολίου