Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο ΚιέβουΥΛΙΚΑ
1½ ΚΣ μαργαρίνη λάιτ
1½ κγ σχοινόπρασο
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
180 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα
2 ΚΣ άπαχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το σχοινόπρασο με τη μαργαρίνη και το πλάθουμε σε μπαστούνι όσο ένα δάχτυλο (δείκτης). Το βάζουμε στην κατάψυξη για 30'.
Ρίχνουμε το ψωμί στο μπλέντερ και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να γίνει ψίχουλα. Τα ρίχνουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς (ή σε μέτρια θερμοκρασία) για 6' ή μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
Τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας και το χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο (σφυρί, ή πλάστη για παράδειγμα) μέχρι να λεπτύνει πολύ. Τοποθετούμε το μπαστούνι της μαργαρίνης κατά μήκος και τυλίγουμε το στήθος σε ρολό κλείνοντας και τις άκρες μέσα του. Το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Ρίχνουμε το γάλα σ' ένα μικρό μπωλ. Ρίχνουμε το ρολό του κοτόπουλου και το βρέχουμε παντού με το γάλα και μετά το περνάμε απ' τα ψίχουλα του ψωμιού να καλυφθεί παντού. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μην μείνει ούτε γάλα ούτε ψίχουλα. Τοποθετούμε το ρολό σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (σε μέτριο φούρνο) για 45'. Σερβίρουμε αμέσως.

Μερίδες: 1
Η μερίδα αντιστοιχεί σε: 1 μ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, 1 μ. ΨΩΜΙ, 2 μ. ΛΙΠΗ, 30 ml ΓΑΛΑ (που το αφαιρούμε από την αντίστοιχη μερίδα (απ' τις 2) που δικαιούμαστε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: